Homeopati Insomnia Pemulihan

Homeopati Insomnia Pemulihan

Tidur adalah salah satu daripada beberapa peluang di mana otak dan badan anda boleh berehat untuk berfungsi dengan baik lagi. Walau bagaimanapun, orang-orang yang mengalami masalah insomnia tidak boleh mengambil kesempatan daripada peluang ini, itulah sebabnya mereka akhirnya menjadi resah dan meletihkan pada hari berikutnya. Oleh kerana insomnia, pesakit cenderung untuk menjadi fizikal dan mental penat setiap hari. Ia adalah pada masa-masa yang ubat insomnia homeopati dianggap berguna. Ini boleh membantu anda dan ramai pesakit insomnia lain untuk mendapatkan panjang dan bunyi tidur pada waktu malam.

Homeopati menunjukkan bahawa tanda-tanda anda mengalami adalah cara badan anda untuk melawan penyakit. Apa ubat insomnia homeopati lakukan adalah merangsang sistem imun anda untuk melawan penyakit dan dalam kes ini, gejala insomnia.

Remedi berdasarkan homeopati boleh diakses over-the-kaunter, tetapi anda masih dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan profesional daripada homeopati untuk tidak mendapat komplikasi berlebihan.

· Aconitum Apellus merupakan ubat semulajadi yang membantu orang yang panik kerana tidak dapat tidur. Ia menghalang ketakutan dan kebimbangan daripada berlaku apabila anda berada kira-kira untuk tidur atau apabila anda sudah tidur.

· Belladonna berguna untuk seorang individu yang menjadi terlalu gelisah dalam tidur. Jika anda adalah orang yang dreads tidur kerana anda melihat imej yang menakutkan, ini adalah untuk anda. Tambahan pula, jika mimpi buruk membangunkan anda atau anda mengalami throbs dalam kepala anda yang menghalang tidur anda, ubat ini adalah untuk anda.

· Album Arsenicum adalah untuk orang yang jatuh terlalu cemas, bimbang dan kompulsif tentang perkara-perkara kecil. Ini adalah orang yang mendapati sukar untuk tidur jika mereka tahu perkara yang tidak berada di tempat yang sempurna mereka. Rawatan ini boleh membantu orang ramai menghapuskan keletihan dan keletihan. Ia juga menghilangkan keresahan fizikal dan mental. Ini menghalang tidur dan tidur ngeri daripada berlaku.

· Calcarea Phosphorica adalah untuk orang yang mengalami sakit sakit-sakit sendi, leher kaku dan ketegangan bahu. Ini sakit membuat seseorang berjaga berjam-jam, berasa terlalu tertekan dan jengkel.

· Ignatia adalah ubat yang digunakan untuk merawat insomnia yang disebabkan oleh tekanan emosi seperti kesedihan, kekecewaan, trauma, kejutan atau hujah. Seseorang yang emosi mengeluh kecewa dan menguap terlalu banyak pada waktu siang, tetapi tidak mampu untuk mendapatkan rehat dan tidur pada waktu malam. Tidur orang ini cetek dan bermasalah; rangsangan yang mudah boleh menyedarkan pesakit insomnia ini. Jika insomnia anda disebabkan oleh ejen itu, Ignatia adalah ubat homeopati yang sesuai untuk anda.

· Sulphur adalah ubat yang sangat banyak membantu untuk orang yang mengalami insomnia disebabkan oleh gatal-gatal. Ini juga bagi mereka yang mendapatkan memuncak rasa panas di katil mereka. Seseorang yang mengalami insomnia dari gatal-gatal sangat cepat marah dan berjaga di antara dua dan lima pagi. Orang yang mengalami insomnia kerana kurang bersenam juga disyorkan untuk mengambil sulfur.

Ubat insomnia homeopati boleh bekerja untuk anda jika anda melakukan perkara yang betul, jika tidak, anda mungkin berakhir mengalami kerosakan lebih daripada keuntungan. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk melakukan prosedur, mendapatkan bantuan homeopati profesional.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar